Hvordan holder man søndagsskole i Indien?

I de 100 søndagsskoler, som CSCM har tilsluttet afholdes søndagsskole altid om søndagen. Det foregår oftest fra kl. 8 om morgenen til 9.30.

Søndagsskolen slutter inden gudstjenesten begynder, så børn og forældre har mulighed for at være sammen til gudstjeneste.

I søndagsskolen sidder man gulvet. Pigerne sidder på den ene side og drengene på den anden side.

I søndagsskolen er der følgende programpunkter:

  • Bøn til indledning
  • Sang
  • Bibelfortælling
  • Huske-ord
  • Bibel konkurrence/ quiz
  • Indsamling
  • Bøn
  • Fadervor i kor

I søndagsskolen kan der også være forskellige aktiviteter i form af danse og sang (ligesom Gospel-kids i Danmark), spil og leg samt drama. Hvis der er papir og farver så laves der også tegninger.

I søndagsskolen er det eneste materiale som bruges Bibelen. Nogle gange købes kristne bøger til børnene.


Samson forrest i billedet er glad for søndagsskolen, hvor de andre børn også går

Børnene fortæller om søndagsskolen
Samson og Mahesh er to af børnene, som er glade for at gå i søndagsskole på børnehjemmet i Gudipadu.

Når børnene på børnehjemmet i Gudipadu i Indien har været til gudstjeneste om formiddagen i landsbyens kirke, går de i søndagsskole om eftermiddagen. De sidder i rækker på gulvet i børnehjemmets andagtsrum, mens børnehjemmets leder, Peter Duggi, lærer dem bibelhistorier. Han får hjælp af sin kone, Jody, og af Mary, som er ansat på børnehjemmet.

- Det er vigtigt for os, at børnene hører om Jesus. Vi lærer dem også de ti bud, og vi hører børnene i budene, ligesom vi også lærer dem at huske bibelvers udenad, fortæller Peter Duggi.

I søndagsskolen er der også fokus på bøn og masser af sange om Jesus. Samson på 13 år synes, at det er sjovt at gå i søndagsskole.

- Vi synger sammen, lærer om Bibelen og har sjove aktiviteter, siger han.

- Jeg kender ikke så mange historier om Jesus, fordi jeg har ikke hørt om ham i så lang tid. Ved siden af ham sidder den jævnaldrende Mahesh. Jesus betyder alt for ham.

- Alle de fejl jeg har lavet, er kastet op på Jesus på korset, og han bærer dem i stedet for mig. Og han tilgiver mig mine fejl. Det er stort for mig.