8. November 2018

Julevideoer fra DFS

Videoprojektet skydes i gang! 23. november lancerer vi Den største gave, den første af en lang række videoer om den kristne tro for børn

Siden 15. august har Jonathan Koefoed Vindum ledt et 2-årigt projekt om levendegørelse af DFS' materialer. Der er siden lavet projektplaner, analyser og den slags, og nu er de første fem videoer ved at være klar.

Videoerne er sjove, men giver samtidig anledning til refleksion for både børn og voksne. DFS vil nemlig med videoerne gøre Jesus stor for børnene og inspirere andre til at fortælle om troen.

- I adventstiden vil vi udgive en række videoer, fortæller Jonathan. De skal, ligesom alle de efterfølgende videoer, fortælle børnene om den kristne tro. Andre skal inspirere ledere til at fortælle om troen til børnene på en spændende måde.

Hold øje med hjemmesiden!
I første omgang vil der på soendagsskoler.dk blive præsenteret en ny video 9 dage før hhv. hver adventssøndag og juleaften - den første altså 23. november.

Det er håbet, at klubledere og forældre vil vise videoerne til børnene, og at børn selv finder dem på YouTube. Målgruppen er børn mellem 4 og 11 år.

Fra højtider til de svære spørgsmål
Ud over videoerne om julen vil der senere komme videoer om påske, pinse og andre højtider og mærkedage. Der er også lagt 15 sange til legestuer i støbeskeen samt videoer med Jesu undere til juniorer. En vigtig satsning er videoer om svære spørgsmål som mobning, sygdom, død, ensomhed og skilsmisse. Alt sammen ud fra en kristen tilgang, som klubledere og kirker kan præsentere i børneklubben eller for minikonfirmander.

Nyt medie, samme gode indhold
DFS har længe produceret inspirationsmaterialer i form af bøger og online hjælpemidler til kirker og klubber, der vil formidle kristendommen til børn. Landsorganisationens videosatsning skal bl.a. tilknyttes de formidlingsmaterialer, Søndagsskolerne udgiver. Meningen er at gøre det lettere fx at bruge levende fortælling og maletegninger, hvis man som leder kan se praktiske eksempler på video.

De fem julevideoer handler om hhv.
   1. søndag i advent: Den største gave
   2. søndag i advent: Englene
   3. søndag i advent: Julelyset
   4. søndag i advent: Jesus' stjerne
   Juleaften: Juletræets pynt.

Se trailer her - og del budskabet i dit netværk!

Nyhedsarkiv

Se alle tidligere nyheder i nyhedsarkivet. 

gå til nyhedsarkivet