28. Marts 2012

Juniorer på ski i Norge

Forventningsfulde børn og ledere fra kredsforbund 7 og 8 står og småfryser uden for terminalen på Hirtshals havn. Destinationen er Gautefall Skisportscenter i Norge. Foran venter en jævn og stille sejlads med Color Line.

Se billeder fra turen her!

Norske og danske kroner brænder i lommerne på 21 glade børn og juniorer. Endelig åbner verden sig ind til et overflodseldorado af blød farvestrålende vingummi, salte og søde lakridser i et væld af former, cola på dåse og hårde bolsjer i kilospande med hank. Øjnene stråler af glæde. En flig af paradis.

Bagagen tynger skuldrene, mens benene ihærdigt forsøger at stå fast på den spejlglatte parkeringsplads efter et par timers buskørsel. Hytterne indtages med stor begejstring og køjesengene redes og fyldes med dagens powershopping. Med tungen lige i munden fordeles skiudstyr og sikkerhedshjelme. Bambi på glatis og fisk i sit rette element betræder den glimtende sne. Endelig mærkes vindens susen fra de norske fjelde. Grøn, blå, rød og sort løjpe mærkes under skiene.

Hjemmelavede danske hotdogs, flade madpakker og varm kakao giver energi til dagenes udfordringer. Pandekagerne syder stille mens de varmes over den sagte ild. Sneen oplyses. Susende numsebrætter og hujende børn fylder luften. Lyden af snescooter og duften af benzin giver spænding og sus i maven. Er der kun én tur til hver? Glubende appetit på madmors veltilberedte frikadeller. Stearinlys på bordet. Et strejf af lykke og frihed. En hyldest til Kongernes Konge for en endnu større vunden frihed. Frihed til at leve livet i nært fællesskab med Jesus og hinanden.

En kraftig vind og færgen forsinkes. Lækre McDonalds burgere som trøst. Foran venter en nat på et koldt gulv i terminalen. Varme solstråler fra øst og søvnige børn og juniorer der omfavnes af glade forældre. Forventninger er indfriede. Et fællesskab der favner. Ses på tirsdag til junior.

Gitte Møller Thomsen

Nyhedsarkiv

Se alle tidligere nyheder i nyhedsarkivet. 

gå til nyhedsarkivet