T198: Brylluppet i Kana

Levende fortælling

(Klæd dig ud og vær den person, som her er beskrevet)

”Bruden” fortæller:
”Hej! Jeg hedder Sara, jeg er lige blevet gift. Vi oplevede noget vildt underligt til vores bryllup. Vores bryllup varede i flere dage, så der var købt meget mad og drikkevarer ind. Men desværre blev al vinen drukket. Det var så pinligt. Vi vidste ikke, hvad vi skulle gøre. Mens vi sad og snakkede om det, så jeg min veninde Maria rejse sig op og gå ud til tjenerne og snakke med dem. Da Maria var gået, gik jeg derud og spurgte, hvad hun havde sagt. Tjeneren sagde, at Maria havde sagt, at de skulle gøre det, Jesus bad dem om. De vidste dog ikke, hvad han ville have dem til. Mens vi stod der, se, da kom Jesus. Han bad tjenerne fylde vand i de store kar, vi havde stående. Det gjorde de så, og da de var færdige, sagde Jesus, at nu skulle de smage på det. Som om de ikke vidste, hvordan vand smager! Men de smagte på det, og det smagte af vin, de kiggede undrende på hinanden. Der var sket et under. Jesus havde grebet ind. Han havde reddet vores fest. Jeg er bare så taknemmelig. Det er helt vildt, hvad ham Jesus kan. Han kan gøre de mest fantastiske ting.”

Pointe: Jesus kan alt. Han har magt til at gøre undere.

Ideer til rekvisitter: Saftevand, kande, krus.

Ideer til udklædning: Et tørklæde over hovedet, et lagen som kappe, sandaler eller bare tæer.

---

Forskellige opgaver

(Brug flg. ideer til børn, juniorer eller til et arrangement for hele familien, når de har været på besøg hos den ovennævnte person)

Vandkonkurrencer
Lav forskellige konkurrencer med vand:

  • løb med vand på en ske.
  • løb med vand i en karklud, der vrides op i en balje.
  • løb med en kop vand på hovedet.
  • sug vand med et sugerør fra en tallerken til en anden.
  • osv.

Festtøj
Klæd jer ud, og vælg en fra holdet til at være dagens brudepar, som I sminker og klæder ud.  Materialer: Sminke og masser af udklædningstøj.

Lejlighedssang
Digt en bryllupssang til dagens brudepar i Kana.

Bordpynt
Lav bordpynt til en fest. Klip fx flotte blomster ud af pap.

Bryllupsmad
Lav lækkert mad, fx små mariekiks dekoreres med glasur i forskellige farver. Der kan yderligere lægges små smartis på eller forskellige slags krymmel

Indbydelser
Lav invitationskort til en lille fest.

Bryllupskage
Lad deltagerne lave en bryllupskage, pynt og spis den.

LUK VINDUET Udskriv